Thaisoppa

3 röster
4

Det är bara att tacka för alla goda smaker som vi får från det thailändska köket!

1 portion innehåller: 227 kcal/950 kJ, 13 g fett, 4 g fibrer

Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 burk 400 g, kokosmjölk, lätt
  • 5 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • (1 citrongräs)
  • 300 g frysta broccolibuketter
  • 100 g sockerärter
  • 0,5 dl färsk koriander eller bladpersilja

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong och kryddor.
  2. Banka med knivskaftet på stjälken på citrongräset och lägg i grytan. Låt allt koka i ca 5 minuter.
  3. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka i ca 5 minuter till.
  4. Skär broccolibuketterna i mindre bitar, strimla sockerärterna. Låt koka upp.
  5. Smaka av – vill du ha lite hetare smak är det bara att ta i lite mer sambal oelek.
  6. Servera med finstrimlad koriander eller bladpersilja.
18 mars 2011

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept