Thaisoppa

8 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 förp kokosmjölk, lätt [400 g]
  • 5 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 1 citrongräs
  • 300 g frysta broccolibuketter
  • 100 g sockerärtor
  • 0,5 dl färsk koriander (eller bladpersilja)

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong och kryddor.
  2. Banka med knivskaftet på stjälken på citrongräset och lägg i grytan. Låt allt koka i ca 5 minuter.
  3. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka i ca 5 minuter till.
  4. Skär broccolibuketterna i mindre bitar, strimla sockerärterna. Låt koka upp.
  5. Smaka av – vill du ha lite hetare smak är det bara att ta i lite mer sambal oelek.
  6. Servera med finstrimlad koriander eller bladpersilja.
10 september 2019