Stekt aubergine eller squash
Stekt aubergine eller squash
5 ingredienser
Använd helst en stekpanna med t ex titan- eller teflonbeläggning så suger grönsakerna upp mindre fett men får ändå en fin stekyta. Servera gärna med lite mozzarellaost.
56 kcal/232 kJ, 3 g fett, 4 g fibrer
Ingredienser
- 4 zucchini
- 1,5 tsk salt
- 1 msk olivolja
- svartpeppar
- ev några msk persilja
Gör så här
- Tvätta auberginerna eller squashen.
- Skär grönsakerna i 1/2 cm tjocka skivor, gärna på längden. Lägg dem på ett galler, strö på saltet och låt dem ligga i ca 30 minuter. Saltet drar ur vätska. Torka av skivorna.
- Hetta upp en stekpanna, häll i oljan och stek skivorna några minuter på varje sida tills de får fin färg och är lite mjuka. Ta några tag med pepparkvarnen.
- Servera gärna grönsakerna med lite finskuren persilja ovanpå.