Stekt aubergine eller squash

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Stekt aubergine eller squash

5 ingredienser

Använd helst en stekpanna med t ex titan- eller teflonbeläggning så suger grönsakerna upp mindre fett men får ändå en fin stekyta. Servera gärna med lite mozzarellaost.

56 kcal/232 kJ, 3 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 4 zucchini
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • ev några msk persilja

Gör så här

  1. Tvätta auberginerna eller squashen.
  2. Skär grönsakerna i 1/2 cm tjocka skivor, gärna på längden. Lägg dem på ett galler, strö på saltet och låt dem ligga i ca 30 minuter. Saltet drar ur vätska. Torka av skivorna.
  3. Hetta upp en stekpanna, häll i oljan och stek skivorna några minuter på varje sida tills de får fin färg och är lite mjuka. Ta några tag med pepparkvarnen.
  4. Servera gärna grönsakerna med lite finskuren persilja ovanpå.