Lättstuvade grönsaker
Lättstuvade grönsaker
9 ingredienser
Lättstuvade morötter med mycket persilja, några skivor skinka och färskpotatis ger en smak av försommar.
120 kcal/502 kJ, 2 g fett, 5 g fibrer
Ingredienser
- 550 g blandade grönsaker (t ex morötter, ärter, bönor, eller djupfrysta)
Stuvning
- 4 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl grönsaksspad
- 1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd grönsaksfond)
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk vitpeppar
- 2 msk matfett
- 0,5 dl färsk persilja, hackad
Gör så här
- Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka. Häll av kokspadet och spara det till stuvningen.
- Vispa ut mjölet i lite kall vätska i en kastrull. Tillsätt buljongtärning eller salt och peppar och eventuellt matfett. Häll i resten av vätskan och låt koka några minuter.
- Rör försiktigt ner grönsaker och persilja och låt allt bli genomvarmt.