Ugnsbakade rotsaker
Ugnsbakade rotsaker
6 ingredienser
Det är fascinerande att något så enkelt och billigt som rotfrukter i ugnen kan bli så gott … Faten brukar snabbt länsas när dessa försvinnande goda rotsaker bjuds. Öka gärna mängden morötter och palsternacka om du utesluter kålrot.
80 kcal/333 kJ, 2 g fett, 4 g fibrer
Ingredienser
- 1 rödlök
- 2 små eller 1 större palsternacka
- 4 morötter
- 0,5 kålrot
- 0,5 msk rapsolja
- 0,5 tsk salt (gärna flingsalt)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och skär löken i klyftor eller purjolöken i bitar. Skala och skär rotsakerna i ganska rejäla bitar.
- Lägg allt i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Droppa över lite olja och salta.
- Baka i ugn i 20-30 minuter.