Tonfisksallad

En frisk ock krispig sallad med tonfisk.

232 kcal/969 kJ, 7 g fett, 7 g fibrer

22 april 2008
4

Du behöver

  • 1 st grönsallatshuvud eller 1/2 isbergssallatshuvud
  • 10 cm purjolök
  • 1 burk à 200 g, tonfisk i vatten eller olja
  • 4 dl kokt pasta eller ris eller 4 kokta kalla potatisar i skivor
  • ca 400 g kokta haricots verts

Garnering

  • 2 stycken tomater
  • ca 10 stycken svarta oliver

Gör så här

  1. Strimla sallaten och skiva purjolöken fint.
  2. Häll av vattnet eller oljan från tonfisken och dela den i bitar.
  3. Lägg ingredienserna i grupper på ett fat eller blanda i en skål.
  4. Skär tomaterna i klyftor och lägg på oliver och tomatklyftor.
  5. Vinägrettsås smaksatt med curry passar bra till.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept