Tonfisksallad

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Tonfisksallad

7 ingredienser

En frisk ock krispig sallad med tonfisk.

232 kcal/969 kJ, 7 g fett, 7 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1 grönsalladshuvud (eller 0,5 isbergssalladshuvud)
  • 10 cm purjolök
  • 1 förp tonfisk (à 200 g) (i vatten eller olja)
  • 4 dl kokt pasta (eller ris eller 4 kokta kalla potatisar i skivor)
  • ca 400 g haricots verts, kokta

Garnering

  • 2 tomater
  • ca 10 svarta oliver

Gör så här

  1. Strimla sallaten och skiva purjolöken fint.
  2. Häll av vattnet eller oljan från tonfisken och dela den i bitar.
  3. Lägg ingredienserna i grupper på ett fat eller blanda i en skål.
  4. Skär tomaterna i klyftor och lägg på oliver och tomatklyftor.
  5. Vinägrettsås smaksatt med curry passar bra till.