Tonfisksallad
Tonfisksallad
7 ingredienser
En frisk ock krispig sallad med tonfisk.
232 kcal/969 kJ, 7 g fett, 7 g fibrer
Ingredienser
- 1 grönsalladshuvud (eller 0,5 isbergssalladshuvud)
- 10 cm purjolök
- 1 förp tonfisk (à 200 g) (i vatten eller olja)
- 4 dl kokt pasta (eller ris eller 4 kokta kalla potatisar i skivor)
- ca 400 g haricots verts, kokta
Garnering
- 2 tomater
- ca 10 svarta oliver
Gör så här
- Strimla sallaten och skiva purjolöken fint.
- Häll av vattnet eller oljan från tonfisken och dela den i bitar.
- Lägg ingredienserna i grupper på ett fat eller blanda i en skål.
- Skär tomaterna i klyftor och lägg på oliver och tomatklyftor.
- Vinägrettsås smaksatt med curry passar bra till.