Sallad på små franska linser

Sallad på små franska linser
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Sallad på små franska linser

7

12 ingredienser

Dessa små trevliga linser har en mustig, nästan lite kryddig smak. Koka gärna hela förpackningen på en gång och frys in i mindre mängder som lätt kan tas fram. Om de kokas med soja får de en mörkare färg och lite sälta.

130 kcal/546 kJ, 4 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

portioner4
  • 1,5 dl torkade små linser
  • 5 dl vatten
  • 0,5 msk soja (eller 1/2 tsk salt)

dressing

  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk dijonsenap
  • peppar
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 dl persilja, finskuren

Gör så här

  1. Skölj linserna. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten och soja. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 30 minuter. Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
  2. Blanda ihop dressingen och häll över. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda alltihop och smaka av med salt och peppar.