Marinerade haricots verts

Marinerade haricots verts
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Marinerade haricots verts

8 ingredienser

En sallad som får mycket smak av vinägrettsåsen genom att den hälls över när bönorna är varma. Salladen får sedan dra i en eller ett par timmar.

77 kcal/321 kJ, 6 g fett, 2 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 250 g haricots verts
  • 0,5 rödlök

vinägrettsås

  • 1 msk vinäger
  • 1,5 msk vatten
  • 1,5 msk olja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • vitpeppar (eller svartpeppar)

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  2. Koka bönorna nätt och jämnt mjuka. Skala och finhacka löken. Lägg bönorna i ett djupt fat. Strö löken över. Häll över vinägrettsåsen medan bönorna är varma.
  3. Låt salladen stå och dra i 1-2 timmar.