Lyxig skaldjurssallad

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Lyxig skaldjurssallad

0

11 ingredienser

Fina skaldjur är lyx både för smaken och hälsan. Ät med vår fettsnåla Rhode Island-sås eller en vinägrettsås. Ät salladen som förrätt, vill du ha den som ensamrätt blir den mer matig om den blandas med ett par deciliter kokt ris.

153 kcal/642 kJ, 5 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

portioner4
  • 200 g färsk eller fryst grön sparris
  • 150 g champinjoner
  • ca 300 g räkor med skal
  • ca 250 g musslor (från frys, i lag eller burk)
  • 10 körsbärstomater (eller 2 vanliga tomater)
  • 0,5 isbergssallad, huvud (eller huvudsallat)

Rhode island-sås

  • 0,25 dl lättmajonnäs
  • 1 dl mild yoghurt
  • 0,25 dl chilisås
  • 1 krm salt
  • 2 tsk madeiravin (eller sherry)

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den kallt.
  2. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Det tar ca 10 minuter för färsk sparris, följ anvisningarna på förpackningen om du använder fryst. Dela sparrisen i mindre bitar.
  3. Skiva champinjonerna. Skala räkorna. Häll av spadet från musslorna. Halvera cocktailtomaterna eller skär de större tomaterna i klyftor. Strimla sallaten och lägg den på ett stort fat. Fördela resten av ingredienserna ovanpå sallaten.
  4. Servera salladen med Rhode Island-såsen i en skål bredvid.