Försommarsallad med lax
Försommarsallad med lax
10 ingredienser
Med årets första färskpotatis, fina små tomater, spröda sockerärter och god rökt lax kan man på ett stilfullt sätt fira att sommaren har kommit.
342 kcal/1434 kJ, 10 g fett, 7 g fibrer
Ingredienser
- ca 800 g färskpotatis
- ca 200 g kallrökt lax
- 200 g sockerärtor (eller frysta)
- 12-15 körsbärstomater
Vinägrettsås
- 1 msk vinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1,5 msk vatten
- 1,5 msk olja
- 1 krm salt
- krm vitpeppar
Gör så här
- Skrapa och koka potatisen.
- Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen.
- Halvera den färdigkokta, varma potatisen och lägg i en skål. Häll över vinägrettsåsen och blanda försiktigt.
- Skär laxen i lite mindre bitar.
- Koka upp sockerärterna och spola dem i kallt vatten. Dela tomaterna. Blanda försiktigt ner lax, sockerärter och tomater när potatisen har svalnat.