Försommarsallad med lax

Försommarsallad med lax
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Försommarsallad med lax

5

10 ingredienser

Med årets första färskpotatis, fina små tomater, spröda sockerärter och god rökt lax kan man på ett stilfullt sätt fira att sommaren har kommit.

342 kcal/1434 kJ, 10 g fett, 7 g fibrer

Ingredienser

portioner4
  • ca 800 g färskpotatis
  • ca 200 g kallrökt lax
  • 200 g sockerärtor (eller frysta)
  • 12-15 körsbärstomater

Vinägrettsås

  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 msk vatten
  • 1,5 msk olja
  • 1 krm salt
  • krm vitpeppar

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen.
  2. Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen.
  3. Halvera den färdigkokta, varma potatisen och lägg i en skål. Häll över vinägrettsåsen och blanda försiktigt.
  4. Skär laxen i lite mindre bitar.
  5. Koka upp sockerärterna och spola dem i kallt vatten. Dela tomaterna. Blanda försiktigt ner lax, sockerärter och tomater när potatisen har svalnat.