Försommarsallad med lax

Försommarsallad med lax
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Försommarsallad med lax

10 ingredienser

Med årets första färskpotatis, fina små tomater, spröda sockerärter och god rökt lax kan man på ett stilfullt sätt fira att sommaren har kommit.

342 kcal/1434 kJ, 10 g fett, 7 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • ca 800 g färskpotatis
  • ca 200 g kallrökt lax
  • 200 g sockerärtor (eller frysta)
  • 12-15 körsbärstomater

Vinägrettsås

  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 msk vatten
  • 1,5 msk olja
  • 1 krm salt
  • krm vitpeppar

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen.
  2. Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen.
  3. Halvera den färdigkokta, varma potatisen och lägg i en skål. Häll över vinägrettsåsen och blanda försiktigt.
  4. Skär laxen i lite mindre bitar.
  5. Koka upp sockerärterna och spola dem i kallt vatten. Dela tomaterna. Blanda försiktigt ner lax, sockerärter och tomater när potatisen har svalnat.