Spansk omelett – tortilla
Spansk omelett – tortilla
8 ingredienser
Detta blir en snabbt fixad middag, speciellt om man har lite rester av kokt potatis. Originalet lagas ofta med rå potatis som steks – då kan det vara bra att använda t ex en titanpanna så att det inte fordras så mycket fett.
1 portion innehåller: 282 kcal/1181 kJ, 12 g fett, 2 g fibrer
Ingredienser
- 4-5 potatisar, kokta
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja (eller flytande matfett)
- 5 ägg
- 0,5 tsk salt
- peppar
- 3 msk vatten
- 1 liten burk tonfisk (eller sardeller)
Gör så här
- Skär potatisen i bitar eller skivor. Skala, dela och skiva löken.
- Värm matfettet i en stekpanna. Låt löken fräsa i matfettet några minuter. Lägg sedan i potatisen och stek i ytterligare några minuter.
- Vispa ihop ägg, salt, peppar och vatten.
- Häll smeten i pannan, lyft då och då med en gaffel så att lös smet kan rinna ner. Lägg i tonfisk eller sardeller.