Frukt med rostad kokos på spett

Frukt med rostad kokos på spett
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Frukt med rostad kokos på spett

5 ingredienser

Ät fruktspetten som de är eller med en klick kardemummafraiche. Du kan också sticka ner spetten i en melonhalva när de ska serveras.

1 portion innehåller: 105 kcal/441 kJ, 3 g fett, 2 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl riven kokos
  • 2 bananer
  • 16 jordgubbar
  • 0,5 galiamelon
  • 8 grillpinnar, av trä

Gör så här

  1. Rosta kokosen i en torr het stekpanna. Rör om under tiden och ta av från värmen när kokosen blivit gyllenbrun.
  2. Skär frukt och bär i ätvänliga bitar.
  3. Rulla bananen i kokosen (och den andra frukten också om du vill det).
  4. Trä upp på spett.