Korgbröd
Korgbröd
9 ingredienser
Ett bröd att baka till fest.
100 g bröd: 273 kcal/1143 kJ, 3 g fett, 4 g fibrer
Ingredienser
Dag 1
- 1,5 dl vatten, ljummet
- 25 g jäst
- 1,5 dl rågmjöl
- ev 2 tsk kummin
Dag 2
- 3,5 dl vatten, ljummet
- 2 tsk salt
- 1 msk olja
- 4 dl rågsikt
- 7,5 dl vetemjöl
Gör så här
- Dag 1: Blanda ingredienserna i en bunke och låt stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag.
- Dag 2: Blanda ner ingredienserna för dag 2 i fördegen och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Mjöla en korg invändigt med en generös mängd rågmjöl.
- Ta upp och arbeta degen på mjölat bakbord. Forma till ett stort bröd och lägg det att jäsa i korgen i ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.
- Stjälp ut brödet på en plåt. Grädda det i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt brödet svalna på galler.