Yoghurt med valnötter och äpplen
Yoghurt med valnötter och äpplen
4 ingredienser
Yoghurt med valnötter och äpplen passar både som mellis, GI-frukost eller dessert.
1 portion innehåller: 214 kcal/895 kJ, 8 g fett, 2 g fibrer
Med inspiration från det grekiska köket. Använd flytande honung eller värm vanlig honung tills den blir mjuk.
Ingredienser
Yoghurt med valnötter och äpplen
- 6 dl mild yoghurt naturell
- 3 äpplen
- 1 dl valnötter
- 2,5 msk honung
Gör så här
- Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter tills den blivit tjock och lite krämig.
- Skär äpplena i tunna klyftor. Låt dem koka upp i lite vatten så att de bara precis blir lite mjuka.
- Hacka valnötterna ganska grovt. Skeda upp den avrunna yoghurten i glas eller små skålar. Lägg på äpplen och valnötter och ringla över lite honung.