Champagne cake toppad med vit choklad och en hallonstig

1 röst
2h
4

Champagne cake toppad med vit choklad och en stig av hallon, blåbär och passionsfrukt. En fräsch efterrätt med champagnesmak, vit choklad och bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Vitt desertvin, La Pastourelle, Muscat De Beaumes-De-Venise 2006.

Visa mer
2h
4
4 portioner

Du behöver

  • 180 ml champagne
  • 60 g strösocker
  • 15 g custard (engelskt vaniljsåspulver)
  • 2 äggulor
  • 3 gelatinblad
  • 2,5 dl grädde

Till servering

  • 50 g vit choklad
  • 0,5 dl hallon
  • 0,5 dl blåbär
  • 3 passionsfrukter
  • 1 tsk florsocker
  • 3 msk hallonsås
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv vit choklad och smält på bakplåtspapper.
  2. Låt svalna i kylskåp till servering.
  3. Koka upp 160 ml av champagnen tillsammans med 40 gr av sockret, så det smälter.
  4. Blanda samman 10 gr av sockret och custard/vaniljpulver med 20 ml av champagnen.
  5. Häll i den sjudande varma champagneblandningen och koka i ca 2 minuter så det binds samman.
  6. Smält ned gelantinbladen i den varma röran så allt blir en jämn blandning.
  7. Tag de två äggulorna och vispa med 10 gr socker.
  8. Rör samman med den övriga blandningen.
  9. Sen tillsätter du grädden och låter det sedan svalna.
  10. Häll upp i små desertskålar/glas och låt svalna i frys/ kylskåp.
  11. Tag fram minst 40 minuter innan servering.
  12. Vid servering
    Avslutningsvis pudrar du lite florsocker över och serveras med den vita chokladen samt bären och passionsfrukten.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...