Wasabi- och sesamnudelsoppa med lax

4 röster
4
Wasabi- och sesamnudelsoppa med lax
Foto: TV4

Äggnudlar med wasabi och sesam som serveras med lax och koriander.

Se fler recept ur

Mitt kök


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Nudelsoppa

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 100 g shiitakesvamp, skivad
  • 1 tsk ingefära
  • 2 msk matolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 125 g äggnudlar
  • 1 lime, saften av
  • 4 vårlök, skivad
  • 1 avokado, tärnade
  • 0,5 tsk salt
  • 400 g laxfilé, utan skinn och ben
  • 1 msk wasabi- och sesamkryddblandning

Garnering

  • färsk koriander

Gör så här

  1. Fräs schalottenlök, shiitakesvamp och ingefära i olja.
  2. Tillsätt kokosmjölk, vatten och nudlar.
  3. Låt koka tills det är al dente och sätt åt sidan.
  4. Tillsätt avokado, vårlök, pressad limejuice och salt.
  5. Stek lax bitar med wasabi- och sesamkryddblandningen i några minuter.
  6. Lägg upp nudlar i en skål och toppa med lax, garnera med färsk koriander.
7 november 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept