Chokladmousse med tillbehör

0 röster

Chokladmousse som serveras med dulce de leche, passionsfrukt samt rostad sockerkaka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer

Du behöver

Chokladmousse

  • 210 g smör osaltat
  • 100 g kakao
  • 165 g mörk choklad
  • 375 g vispgrädde 40 %
  • 1 vaniljstång
  • 100 g äggula
  • 200 g florsocker
  • 0,5 dl cointreau

dulce de leche

  • 1 förp kondenserad mjölk
  • 1 förp crème fraiche

Sockerkaka

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 citron, skal
  • smör
  • ströbröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Smält smöret och sikta i kakaon och vispa med elvisp till en slät smet.
  2. Tillsätt den hackade chokladen och vispa slät.
  3. Vispa grädden till ett löst skum och sätt in den i kylskåpet.
  4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i chokladsmöret.
  5. Vispa äggulorna och sockret lätt och luftigt.
  6. Häll i likören och chokladsmöret i en tunn stråle medan du rör.
  7. Vänd med en slickpott ned chokladsmeten i den vispade grädden.
  8. Dulce de leche
    Blanda den kondenserade mjölken och crème fraichen och häll i det i en sifon.
  9. Sockerkaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  10. Vispa äggen, strösockret och vaniljsockret vitt och riktigt pösigt.
  11. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  12. Blanda vetemjölet, bakpulvret och saltet och vänd försiktigt ner det i smeten.
  13. Fyll en smord och bröad form och grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
  14. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  15. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Laddar fler recept...