Maränger med nötter och choklad

4 röster
Maränger med nötter och choklad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Maränger är enkla att göra, och fantastiskt goda! De här har piffats upp med hackade hasselnötter och choklad. Receptet ger 30-35 små maränger.

Visa mer

Du behöver

  • 3 äggvitor
  • 1 tsk citron
  • 1 dl socker eller råsocker
  • 2 dl florsocker
  • 50 g hasselnötter, rostade skalade och hackade
  • 100 g mörk choklad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och citronsaft till vitt skum. Sänk hastigheten och tillsätt hälften av sockret.
  3. Öka hastigheten och strö i resten av sockret. Vispa ett par minuter och vänd sedan i florsocker och hasselnötter.
  4. Häll smeten i en spritspåse och spritsa upp toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Baka marängerna i ugn cirka 5 minuter. Sänk sedan till 100 grader och baka ytterligare cirka 1½ timme.
  6. Marängerna ska kännas lätta och släppa ifrån pappret. Då är de färdiga. Låt svalna på galler.
  7. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron och doppa bottnen på marängen i chokladen.
19 oktober 2009
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...