Marängbakelse med kanderade nötter och glass

Marängbakelse med kanderade nötter och glass
Foto: TV4

Marängbakelse med kanderade nötter och glass

Av: Rebecka - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

2h

Spröd maräng toppas med hemmagjord vaniljglass, knapriga nötter samt söt kokoskolasås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

vaniljglass

  • 5 dl grädde (ekologisk)
  • 3 äggulor
  • 1 dl stevia
  • 1 tsk vaniljpulver
  • mörk choklad (efter smak)

maräng

  • 3 äggvitor
  • 4 msk stevia
  • citronsaft
  • 0,5 krm vaniljpulver

Kanderade nötter

  • 100 g pekannötter
  • 1 msk agavesirap
  • 0,5 krm havssalt

Kokoskolasås

  • 2,5 dl grädde (ekologisk)
  • 2 msk kokossocker
  • 2 msk agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 krm salt

Gör så här

Vaniljglass

  1. Vispa grädden för sig och äggen för sig.
  2. Vispa sedan ihop dem tillsammans med stevia och vaniljpulver till en fluffig glassmet.
  3. Häll i byttor och ställ in i frysen ett par timmar.
  4. Ta ut en stund innan servering, blanda ner hackad mörk choklad och frys en stund till.

Maräng

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa samtliga ingredienser fluffigt.
  3. Bred ut fyra stora klickar på ett bakplåtspapper och gräddai ugnen i ca 40-60 minuter.

Kanderade nötter

  1. Rosta pekannötterna i torr stekpanna.
  2. Tillsätt agavesirap och rör om.
  3. Bred ut på bakplåtspapper, toppa med havssalt och låt stelna.
  4. Krossa och smula sedan över glassen.

Kokoskolasås

  1. Koka upp samtliga ingredienser på låg värme under omrörning i ca 30 minuter tills kolasåsen har tjocknat till sig.
  2. Låt stå svalt.

Servering

  1. Servera marängen toppad med glass.
  2. Strö över kanderade nötter och ringla över den söta såsen.