Marängbakelse med kanderade nötter och glass

Marängbakelse med kanderade nötter och glass
Foto: TV4

Spröd maräng toppas med hemmagjord vaniljglass, knapriga nötter samt söt kokoskolasås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 november 2017
2h
4

Du behöver

Vaniljglass

  • 5 dl ekologisk grädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl stevia
  • 1 tsk vaniljpulver
  • mörk choklad, efter smak

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 4 msk stevia
  • några droppar citron
  • 1 nypa vaniljpulver

Kanderade nötter

  • 100 g pekannötter
  • 1 msk agavesirap
  • 1 nypa havssalt

Kokoskolasås

  • 2,5 dl ekologisk grädde
  • 2 msk kokossocker
  • 2 msk agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Vaniljglass
    Vispa grädden för sig och äggen för sig.
  2. Vispa sedan ihop dem tillsammans med stevia och vaniljpulver till en fluffig glassmet.
  3. Häll i byttor och ställ in i frysen ett par timmar.
  4. Ta ut en stund innan servering, blanda ner hackad mörk choklad och frys en stund till.
  5. Maräng
    Sätt ugnen på 100 grader.
  6. Vispa samtliga ingredienser fluffigt.
  7. Bred ut fyra stora klickar på ett bakplåtspapper och gräddai ugnen i ca 40-60 minuter.
  8. Kanderade nötter
    Rosta pekannötterna i torr stekpanna.
  9. Tillsätt agavesirap och rör om.
  10. Bred ut på bakplåtspapper, toppa med havssalt och låt stelna.
  11. Krossa och smula sedan över glassen.
  12. Kokoskolasås
    Koka upp samtliga ingredienser på låg värme under omrörning i ca 30 minuter tills kolasåsen har tjocknat till sig.
  13. Låt stå svalt.
  14. Servering
    Servera marängen toppad med glass.
  15. Strö över kanderade nötter och ringla över den söta såsen.
Kommentera receptet

Fler goda recept