Helans daimglass

Helans daimglass
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Helans daimglass

4 ingredienser

20 m + tid i frys

Vad passar bättre än hemgjord glass nu när sommaren är på intåg? Den här versionen är en riktig sommarfavorit!

Se Helan Shabani laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats
  • 5 dl vispgrädde
  • ca 400 ml kondenserad mjölk sötad
  • 200 g Marabou Daim
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa grädden till mjuka toppar.
  2. Tillsätt kondenserad mjölk, hackad Marabou Daim och vaniljsocker.
  3. Vispa försiktigt och häll i en form som
  4. rymmer 1 liter.
  5. Låt stå i frysen i minst 6 timmar eller över natten.