Manti med brynt smör
Manti med brynt smör
19 ingredienser
20 m
De här härliga degknytena med yoghurt är väl värda att testa!
Se Sahin Erdal laga receptet

Ingredienser
Deg
- 300 g tipo 00 mjöl
- 2 ägg
- 2 äggulor
- salt
Isot bieber smör
- 200 g smör
- 2 msk isot bieber
- 2 dl pinjenötter
Fyllning
- 250 g lammfärs
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 morötter
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk fänkålsfrö, malda
- 2 tsk pul biber (turkisk chili)
- 2 l vatten
- salt
- peppar
- olivolja
Servering
- 4 dl yoghurt
Gör så här
Deg
- Lägg mjölet i en bunke.
- Gör ett hål i mitten av mjölet. Häll i äggen och saltet. Knåda tills du får en fast och icke kletig deg. Låt vila i kylen i 2 timmar.
Isot bieber smör
- Bryn smör och tillsätt isot bieber (Turkisk chili) och rostade eller grillade pinjenötter.
Fyllning
- Börja med att fräsa lammfärsen med olivolja tills det är gyllenbrunt.
- Finhacka alla grönsaker och fräs dem tillsammans med lammfärsen.
- Addera kryddorna och 2 liter vatten. Låt sedan puttra tills all vätska är reducerats.
Montering
- Kavla ut degen med en pastamaskin, eller kavel för hand tills degen är 1–2 mm tunn.
- Skär degen i 3x3 cm stora fyrkantiga blad.
- Klicka ut en matsked fyllning mitt på varje degbit.
- Pressa ihop motsatta kanter av degbitarna för att knyta ihop degen lättast, så du får ett tätt knyte.
- Koka degknytena i ca 3–4 minuter i vatten med salt och olivolja.
Servering
- Servera degknytena med smöret och yoghurt.