Manti med brynt smör

koket.se
Manti med brynt smör
Foto: Tv4
Sahin Erdal
Sahin Erdal

Manti med brynt smör

Av: Sahin Erdal

Från: Nyhetsmorgon

19 ingredienser

20 m

De här härliga degknytena med yoghurt är väl värda att testa!

Se Sahin Erdal laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Deg

  • 300 g tipo 00 mjöl
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • salt

Isot bieber smör

  • 200 g smör
  • 2 msk isot bieber
  • 2 dl pinjenötter

Fyllning

  • 250 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk fänkålsfrö, malda
  • 2 tsk pul biber (turkisk chili)
  • 2 l vatten
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Servering

  • 4 dl yoghurt

Gör så här

Deg

  1. Lägg mjölet i en bunke.
  2. Gör ett hål i mitten av mjölet. Häll i äggen och saltet. Knåda tills du får en fast och icke kletig deg. Låt vila i kylen i 2 timmar.

Isot bieber smör

  1. Bryn smör och tillsätt isot bieber (Turkisk chili) och rostade eller grillade pinjenötter.

Fyllning

  1. Börja med att fräsa lammfärsen med olivolja tills det är gyllenbrunt.
  2. Finhacka alla grönsaker och fräs dem tillsammans med lammfärsen.
  3. Addera kryddorna och 2 liter vatten. Låt sedan puttra tills all vätska är reducerats.

Montering

  1. Kavla ut degen med en pastamaskin, eller kavel för hand tills degen är 1–2 mm tunn.
  2. Skär degen i 3x3 cm stora fyrkantiga blad.
  3. Klicka ut en matsked fyllning mitt på varje degbit.
  4. Pressa ihop motsatta kanter av degbitarna för att knyta ihop degen lättast, så du får ett tätt knyte.
  5. Koka degknytena i ca 3–4 minuter i vatten med salt och olivolja.

Servering

  1. Servera degknytena med smöret och yoghurt.