Mangosufflé

NYHET
Mangosufflé
Foto: Lennart Weibull
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Mangosufflé

7 ingredienser

30 min

En underbart vacker och fluffig dessert med mycket god smak av mango. Perfekt avslut på en härlig middag.

Tips! Du kan göra i ordning sufflén innan middagen och ha portionsformarna fyllda i frysen under tiden ni äter middagen.

Ingredienser

portioner
  • 12 g potatismjöl
  • 20 g citronsaft
  • 0,5 vaniljstång
  • 150 g mangopuré (mixad fryst mango)
  • 100 g äggvita
  • 50 g strösocker
  • 5 g citron, pressad

Gör så här

  1. Blanda potatismjöl med citronsaft och vanilj. Tillsätt mangopurén.
  2. Koka till en tjock kräm, mixa slät och låt svalna.
  3. Vispa äggvitan luftig och tillsätt strösockret i omgångar.
  4. Vänd försiktigt ner äggvitan i mangopurén i två omgångar.
  5. Pensla och sockra portionsformar. Fyll formarna och jämna till med en palett. Dra ett spår i smeten med tummen så att sufflén reser sig fint rakt upp.
  6. Baka på 180 grader varmluft i 8–10 minuter beroende på form.
  7. Servera gärna med hemgjord vaniljglass.