Mangosorbet

Mangosorbet
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mangosorbet

4 ingredienser

Denna lättlagade sorbet passar lika bra att göra på färsk som på burkfrukt. Har du glassmaskin blir resultatet perfekt, men vanligt fryst sorbet fungerar utmärkt. Servera gärna på klassiskt manér och lägg upp i korg av mandelspån. Garnera med färska bär och chokladsås.

Ingredienser

portioner
  • 2 mango (à 300 g)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk citron, pressad

Gör så här

  1. Häll socker och vatten i en kastrull. Låt det koka ihop till en simmig lag, ca 5 minuter.
  2. Skala mangofrukten och skär den i klyftor, in mot den stora kärnan i mitten. Lägg fruktköttet i en matberedare eller mixer och kör till mos. Tillsätt sockerlagen och smaka av med pressad citronsaft.
  3. Lägg fruktmassan i en skål och ställ den i frysen minst 5 timmar. Vispa fruktmassan några gånger under infrysningen, då förhindras att det bildas iskristaller i sorbeten.