Mandelmusslor - Johan Sörbergs recept

Mandelmusslor - Johan Sörbergs recept
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Mandelmusslor - Johan Sörbergs recept

5

6 ingredienser

1 h + tid i kylen

Spröda mandelmusslor med hackade mandlar i degen. Fyll med vispad grädde och en sylt du gillar. Tips! Det går bra att halvera receptet om du inte vill göra så många. 

Ingredienser

portioner40 - 50 stycken
  • 300 g vetemjöl
  • 240 g smör
  • 100 g farinsocker
  • 50 g mandelmassa, riven
  • 40 g sötmandel, rostad och hackad
  • smör, till formarna

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser så de precis går ihop till en deg.
  2. Platta ut degen, plasta och lägg i kylen 2-48 timmar.
  3. Smörj önskade formar.
  4. Kavla ut degen på mjölat bord. Fodra formarna med deg och picka några hål i botten med en gaffel. Det går också bra att trycka ut deg med tummarna i varje form med mjölade tummar. Skär bort deg från kanten så att den blir jämn och fin.
  5. Ställ in formarna i kylen, ca 30 minuter upp till 1 dygn.
  6. Sätt ugnen på 180 grader.
  7. Grädda direkt från kylen, ca 8-12 minuter, beroende på hur mörka man vill ha dem.
  8. Vänd upp ur formarna medan de fortfarande är lite varma, då går det enkelt att få ut kakorna.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon - kyl i kök

4 smarta tips & råd!

Dags att köpa ny kyl och frys? Här är enkla tips att tänka på!

Läs mer