Mandelmusslor - Johan Sörbergs recept

Mandelmusslor - Johan Sörbergs recept
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Mandelmusslor - Johan Sörbergs recept

6

6 ingredienser

1 h + tid i kylen

Spröda mandelmusslor med hackade mandlar i degen. Fyll med vispad grädde och en sylt du gillar. Tips! Det går bra att halvera receptet om du inte vill göra så många. 

Ingredienser

portioner40 - 50 stycken
  • 300 g vetemjöl
  • 240 g smör
  • 100 g farinsocker
  • 50 g mandelmassa, riven
  • 40 g sötmandel, rostad och hackad
  • smör, till formarna

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser så de precis går ihop till en deg.
  2. Platta ut degen, plasta och lägg i kylen 2-48 timmar.
  3. Smörj önskade formar.
  4. Kavla ut degen på mjölat bord. Fodra formarna med deg och picka några hål i botten med en gaffel. Det går också bra att trycka ut deg med tummarna i varje form med mjölade tummar. Skär bort deg från kanten så att den blir jämn och fin.
  5. Ställ in formarna i kylen, ca 30 minuter upp till 1 dygn.
  6. Sätt ugnen på 180 grader.
  7. Grädda direkt från kylen, ca 8-12 minuter, beroende på hur mörka man vill ha dem.
  8. Vänd upp ur formarna medan de fortfarande är lite varma, då går det enkelt att få ut kakorna.