Mandelmjölk, Anna Ottossons recept

0 röster
5 m
1 liter
Mandelmjölk, Anna Ottossons recept
Foto: Helén Pe

Jag älskar hemgjord mandelmjölk, för att det är så fruktansvärt gott och löjligt enkelt att göra, och går på två minuter. Varför bära hem mandelmjölk från affären när det mest är vatten och spår av mandel? Det är den här mandelmjölken jag använder i de recept där det står mandelmjölk. Perfekt att värma en smula och krypa upp i fåtöljen, när regnet smattrar på fönstret och avrunda dagen med. Lägger sig som bomull i magen. /Anna

Recept ur boken Hälsodrycker av Anna Ottosson.

Visa mer
5 m
1 liter

Du behöver

  • 2 nävar mandlar (helst rostade)
  • 1 l vatten
  • en nypa havssalt
  • 4 dadlar, urkärnade
  • en knivsudd äkta vanilj

Gör så här

  1. Mixa. Voilà, klar att drickas. Klarar sig i kylen ett par dagar.
  2. TIPS! Jag är svag för rostade mandlar-smaken men naturella går precis lika bra. När jag rostar öser jag och min dotter på för fullt – perfekt att ha färdig som topping, till granolan, och så är man redo när mandelmjölks-cravingen slår till.
23 april 2018

Laddar fler recept