Mandelkubb
Mandelkubb
10 ingredienser
30 min
Fikaklassiker från förr! Mandelkubb beskrivs bäst som en blandning av småkaka och bulle med en tydlig smak av mandel.
Ingredienser
- 100 g smör
- 130 g strösocker
- 60 g ägg
- 200 g gräddfil
- 350 g vetemjöl
- 10 g hjorthornssalt
- 10-12 droppar bittermandelolja
Topping
- 100 g pärlsocker
- 50 g mandelspån
- 100 g gräddfil
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa smör och socker vitt. Blanda i gräddfil, ägg och bittermandelolja.
- Blanda vetemjöl och hjorthornssalt. Vänd ner mjölblandningen i smörblandningen. Blanda till en lös deg.
- Häll ut degen på väl mjölat bord, forma till 2 längder och dela varje längd i 10 bitar. Forma varje bit lite fyrkantig.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med gräddfil och strö på pärlsocker och mandelspån.
- Grädda ca 12-15 minuter. Låt svalna på plåt.