Mandelkorgar med råkräm

NYHET
Mandelkorgar med råkräm
Foto: TV4

Mandelkorgar med råkräm

12 ingredienser

En klassiker från förr - krispiga och söta små mandelkorgar att fylla med något gott. Här är det säsongens bär och en ljuvligt god och kallrörd vaniljkräm som står för fyllningen.

logo

Ingredienser

Mandelkorgar

  • 50 g mandelspån
  • 50 g sötmandel, hackad
  • 100 g smör
  • 100 g strösocker
  • 20 g vetemjöl
  • 30 g mjölk
  • 40 g ljus sirap

Råkräm

  • 60 g äggula
  • 70 g strösocker
  • 10 g vaniljsocker
  • 300 g vispgrädde
  • blandade bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Smält ihop och värm tills första bubblorna dyker upp. Dra av från plattan, tillsätt mandeln.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ca 1 msk smet på plåten, gör ca 2-3 st åt gången då de flyter ut rejält. Baka i ugn i 5 minuter.
  3. Låt flarnet svalna 2-3 minuter på plåten. Lägg flarnet på en upp och ned-vänd kopp och forma till korgar. Låt svalna helt på koppen.
  4. Vispa äggula, socker och vanilj till en luftig konsistens.
  5. Vispa grädde i en annan skål till lagom konsistens, inte för hårt och inte för löst.
  6. Tillsätt den vispade grädden i äggsmeten och vänd runt till en luftig råkräm.
  7. Fyll korgarna med bär och råkräm. Servera genast!