Mandelkorg med sorbet och frukt

1 röst
4
Mandelkorg med sorbet och frukt
Foto: TV4

Det är faktiskt inte alls svårt att laga mandelkorgar. Pröva, om du vill imponera på dina gäster. Fyll med exempelvis sorbet i någon god smak.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Mandelkorgar:

  • 1,25 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 100 g flagad mandel
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk sirap
  • Fyllning:
  • 8 kulor sorbet

Till dekoration:

  • 4 jordgubbar
  • 2 färska fikon
  • 8 björnbär

Gör så här

  1. Mandelkorgar: Sätt ugnen på 175°. Rör samman socker, smör, mandelflan, vetemjöl, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen sjuda upp, rör hela tiden. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda tills de har fått gyllenbrun färg. När flanen svalnat något, lossa dem försiktigt och böj dem över en liten skål så att de får rätt form. Låt kallna helt.
  2. Skiva upp fikon och jordgubbar och fördela på fyra assietter. Placera en mandelkorg på varje tallrik.
  3. Lägg upp sorbet i mandelkorgarna precis före servering.
26 januari 2009
Black friday

laddar fler recept

Laddar fler recept