Mandelkorg med sorbet och frukt

Mandelkorg med sorbet och frukt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mandelkorg med sorbet och frukt

10 ingredienser

Det är faktiskt inte alls svårt att laga mandelkorgar. Pröva, om du vill imponera på dina gäster. Fyll med exempelvis sorbet i någon god smak.

Ingredienser

portioner

Mandelkorgar:

  • 1,25 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 100 g mandelspån
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk sirap

Fyllning:

  • 8 kulor sorbet

Till dekoration:

  • 4 jordgubbar
  • 2 färska fikon
  • 8 björnbär

Gör så här

  1. Mandelkorgar: Sätt ugnen på 175°. Rör samman socker, smör, mandelflan, vetemjöl, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen sjuda upp, rör hela tiden. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda tills de har fått gyllenbrun färg. När flanen svalnat något, lossa dem försiktigt och böj dem över en liten skål så att de får rätt form. Låt kallna helt.
  2. Skiva upp fikon och jordgubbar och fördela på fyra assietter. Placera en mandelkorg på varje tallrik.
  3. Lägg upp sorbet i mandelkorgarna precis före servering.