I samarbete med Svensk Potatis

Mandelkaka med potatis och saffran

4 röster
70 m
8-10
svensk potatis Mandelkaka med potatis och saffran
Foto: Svensk Potatis

Glutenfri och saftig mandelkaka med potatis i smeten och smak av saffran. Kakan kan serveras kall eller ljummen som efterrätt, tillsammans med en bärsås.

Visa mer
70 m
8-10

Du behöver

  • 850 g potatis, kokt och kall
  • 170 g sötmandel
  • 26 g bittermandel
  • 30 g matfett
  • 6 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 krm saffran

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala den kokta och kalla potatisen.
  3. Smörj och bröa en slät rund form á 1,2-1,5 liter med löstagbar kant.
  4. Mal eller finhacka sötmandel och bittermandel.
  5. Riv eller pressa potatisen fint.
  6. Smält smöret.
  7. Vispa samman ägg och socker.
  8. Blanda ner den malda mandeln, saffran och den rivna potatisen.
  9. Häll smeten i formen.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
28 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept