Mandelkaka med morot
Mandelkaka med morot
18 ingredienser
40 m
Den här härliga mandelkakan med morot måste du testa i helgen! Byt ut vetemjölet mot mandelmjöl så bli kakan helt glutenfri.
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
Kaka
- 2 morötter
- 3 ägg
- 2 dl farinsocker
- 100 g smör, smält
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl hasselnötter, hackade
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen ingefära
- 2 krm malen nejlika
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
Sås
- 100 g smör
- 1 dl farinsocker
- 0,5 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och finriv moroten.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan smöret.
- Vänd i mandelmjöl, hackade nötter kryddor, vetemjöl, bakpulver och salt.
- Häll smeten i en smord rund form som är ca 24 cm i diameter.
- Baka kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Koka ihop alla ingredienser till såsen i ca 15 minuter. Det ska bli en lite tjockare simmig sås.
- Servera kakan skuren i bitar och toppa med sås.