Mandelkaka

Mandelkaka
Foto: Mira Wickman
Frida Lund porträtt
Frida Lund porträtt

Mandelkaka

7 ingredienser

50 m

"Detta är en hommage till Ateljéns Pizza i Stockholm. Jag har knyckt (fått) receptet och gjort om det lite. Om din kaka blir för torr efter några dagar, skiva upp den och stek i smör!" /Frida Lund

Ingredienser

portioner kaka
  • 250 g smör
  • 200 g strösocker
  • 4 ägg
  • 220 g mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 citron, zest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme.
  2. Bryn smöret och ställ åt sidan.
  3. Vispa socker och ägg pösigt och rör ner smöret.
  4. Tillsätt de torra ingredienserna och citronzesten.
  5. Vänd ihop och häll smeten i en form som rymmer 1,5 liter och är klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.