Mandelkaka
Mandelkaka
7 ingredienser
50 m
"Detta är en hommage till Ateljéns Pizza i Stockholm. Jag har knyckt (fått) receptet och gjort om det lite. Om din kaka blir för torr efter några dagar, skiva upp den och stek i smör!" /Frida Lund
Ingredienser
- 250 g smör
- 200 g strösocker
- 4 ägg
- 220 g mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 citron, zest
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme.
- Bryn smöret och ställ åt sidan.
- Vispa socker och ägg pösigt och rör ner smöret.
- Tillsätt de torra ingredienserna och citronzesten.
- Vänd ihop och häll smeten i en form som rymmer 1,5 liter och är klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.