Mandelgateau

Mandelgateau

Mandelgateau

6 ingredienser

1 h

Den här läckra desserten är förtrollande god och saftig och kan snabbt bli en favorit tillsammans med en god kula vaniljglass.

Se Lukas Moderato laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 9 ägg
  • 400 g strösocker
  • 2 citroner, rivet skal
  • malen kanel
  • 400 g mandelmjöl

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft eller 185 grader över- och undervärme.
  2. Smörj en springform som är ca 20–24 cm i diameter med sprayfett eller matolja.
  3. Strö lite mandelmjöl längs kanterna på formen. Om du vill kan du lägga ett bakplåtspapper i botten av formen.
  4. Vispa ägg och socker hårt i maskin eller med en elvisp. Vispa hellre för länge än för kort.
  5. Tillsätt citronskal, kanel och mandelmjöl. Vispa hårt i 1 minut.
  6. Häll smeten i formen och placera i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
  7. När gateaun är färdig så låt den svalna.
  8. Skär runt kanten med en liten kniv innan du lossar formen så att gateaun inte fastnar och spricker.
  9. Förvara gateaun i rumstemperatur.

Servering

  1. Servera gärna med en kula vaniljglass.