Mandel- och rabarberkaka med grädde

Tove Nilsson recept

Mandel- och rabarberkaka med grädde

7 ingredienser

40 m

Inled våren med en härlig mandelkaka som är varvad med rabarber.

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar
  • 400 g mandelmassa
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl rabarber
  • grädde, lättvispad till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och vispa ihop med smör till en smet. Vispa in 1 dl socker, ägg och salt.
  3. Strimla rabarbern och blanda med resterande socker.
  4. Varva smet och rabarber i en smord form.
  5. Baka kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  6. Servera med lättvispad grädde.