• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mandariner med kanel och saffran

Mandariner med kanel och saffran
Santa Maria logo ny
Santa Maria logo ny

Mandariner med kanel och saffran

4 steg att laga

7 ingredienser

1h 45 min

Julens bästa kryddor tillsammans med härligt söta mandariner blir en fantastiskt god dessert. En juligare efterrätt får man leta efter!

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Saffran. 

Saffran krydda Santa Maria

Ingredienser

  • 5 dl vitt vin
  • 3 dl strösocker
  • 1 förp Santa Maria Saffran
  • 1 Santa Maria vaniljstång
  • 1 Santa Maria vaniljstång
  • 1 Santa Maria kanelstång
  • 1 kg mandarin

Gör så här

  1. Koka upp vin, socker, saffran, vaniljstång, stjärnanis och kanel. Låt dra i 1 timme.
  2. Skär bort skalet på mandarinerna med en kniv. Skär intill fruktköttet så det vita försvinner.
  3. Lägg mandarinerna i en väl rengjord burk. Slå över den varma lagen. Sätt på lock och förvara i kylen.
  4. Mandarinerna håller sig 1-2 veckor.