Mammas mjuka maränger

Mammas mjuka maränger
Foto: TV4

Mammas mjuka maränger

0

5 steg att laga

8 ingredienser

25 min

Magiskt fluffig marängdessert med björnbär - en perfekt kombination mellan sött och syrligt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl björnbär
  • 2 msk honung
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 äggvita
  • 1,5 dl strösocker
  • färsk citronmeliss
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg björnbären i små ugnssäkra dessertformar. Tillsätt honung och pudra med lite potatismjöl. Grädda 10 minuter i ugnen.
  3. Vispa äggvitor och socker till en fast massa. Fördela massan över björnbären och grädda i ugnen till marängen fått en brynt fin färg.
  4. Blanda mjölk och grädde.
  5. Garnera med citronmeliss och servera med gräddmjölk.