Vegetarisk curry på potatis och blomkål

29 röster
4
Vegetarisk curry på potatis och blomkål
Foto: TV4

Receptet på potatis- och blomkålscurry räcker till 4 personer.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g potatis fast, trecentimetersbitar
  • 400 g blomkål i buketter
  • 2 dl röda linser, väl sköljda
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, fint skivade
  • 2 röda chilifrukt, spansk peppar, hackade
  • 0,5 dl matolja
  • 4 tsk senapsfrön
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk hela spiskumminfrön
  • 2 tsk korianderfrön, krossade
  • 2 msk ingefära, riven
  • 5 dl vatten
  • 0,5-1 burk passerade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1-2 tsk salt
  • 2-3 msk citron, pressad
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 dl färsk koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär dem i jämnstora trecentimeters-bitar.
  2. Skala och hacka löken mycket fint, kärna ur och hacka chilifrukterna.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna.
  4. Poppa senapsfröna 5–10 sekunder under lock.
  5. Tillsätt gurkmeja, spiskummin, koriander, chili och lök.
  6. Fräs under omrörning några minuter.
  7. Lägg i potatis och linser och fräs 5 minuter.
  8. Slå i vatten och tomater, lägg på ett lock, låt puttra tills potatisen är nästan mjuk ca 10 minuter, lägg ned blomkålen och låt sakta bli lite mjuka under lock i ca 5 minuter.
  9. Krydda med salt och en nypa socker.
  10. Pressa över citronsaft och smaka av.
  11. Vänd ned ärtor och servera överströdd med koriander och en klick tjock yoghurt eller kryddad yoghurt.
2 mars 2012
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...