Inlagd sill - Malin Söderström

Malin Söderström

Inlagd sill - Malin Söderström

10 ingredienser

Tips på smaksättning

  • Timjan- och citronsill: Repa generöst med timjan och raspa det yttersta skalet av en tvättad citron. Rör ned det i lagen.

  • Löksill: Skiva ny fräsch rödlök och skär sticklök och vänd samman med sillen.

Ingredienser

  • 4 inläggningssillfiléer

Ättikslagen

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 rödlök, i skivor
  • 1 morot, liten, i skivor
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad

Garnering

  • 1 rödlök (liten)
  • 1 kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till ättikslagen och låt den kallna.
  2. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen.
  3. Låt stå i kyl i minst ett dygn.
  4. Servera sillen skuren i bitar i lite klar lag.
  5. Garnera med rödlökar i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn.