500 g primörer (till exempel sparris, bondbönor och späda morötter)
salt
peppar
Gör så här
Koka först primörerna: Lägg primörerna i en kastrull med kokande, lättsaltat vatten. Låt dem koka hastigt så behåller de sin krispighet. Häll av vattnet och lägg primörerna i en skål. Ställ åt sidan.
Gör risotton: Hacka löken och en vitlöksklyfta. Hetta upp olivolja och smör i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken och vitlöken tills den blir mjuk. Strö över riset och låt det fräsa med tills det blir genomskinligt. Koka upp 1 liter vatten bredvid under tiden.
Häll vinet på riset och låt det koka in. Späd med lite av det kokande vattnet i taget och låt riset svälla under ständig omrörning på medeltemperatur.
Efter 15-20 minuter börjar vätskan ta slut. Kontrollera då riset. Det ska vara mjukt på insidan och ha en liten kärna i mitten.
Hacka basilikan, persiljan och vitlöken och lägg i en bunke. Krossa pistagenötterna grovt i en mortel. Vänd ned dem i örterna tillsammans med parmesanosten och olivolja.
Rör ned pistagenötspeston i risotton och smaka av med salt och peppar. Vänd ned de kokta grönsakerna och hetta upp risotton hasigt. Servera.