Jordgubbskräm

14 röster
20 min
2
Jordgubbskräm
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ta tillvara på sommaren och koka kräm på färska jordgubbar, eller använd frysta om säsongen är över.

Visa mer
20 min
2

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 l jordgubbar
  • 400 g socker
  • maizena
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj och rensa bären. Blanda dem sen med socker och vatten i en kastrull.
  2. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Skumma av och red under vispning med maizena utrört i kallt vatten.
  3. Strö ett tunt lager socker ovanpå och låt svalna.
  4. Servera krämen ljummen eller kall med mjölk.
19 juli 2011
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...