Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Gulasch
Gulasch
Betyg: 3.8 av 5 (9 röster)
9
Spara
Av:
Malin Söderström
Från:
Nyhetsmorgon
10
ingredienser
Ingredienser
portioner
800 g högrev, skuret i grytbitar
800 g gul lök
4 klyftor vitlök
3 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
3 msk olivolja
0,5 msk hel kummin, krossade
1 msk timjan
1 citron, rivet skal + saft
0,5 msk salt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skölj köttet i kallt vatten, låt det rinna av och lägg i en bunke.
Skiva löken tunt och lägg i en bunke.
Hacka vitlöken fint. Fördela alla kryddor över kött och lök, massera in kryddor, salt, olja, citronsaft och rasp.
Ringla lite olivolja i en tjockbottnad kastrull, lägg på löken och sedan köttet ovanpå löken. Blanda inte runt utan låt köttet ligga på en lökbädd.
Sätt på ett tättslutande lock och sätt på mediumvärme.
Låt grytan få ett uppkok och sänk sedan värmen. Låt grytan puttra i ca 60 min. Späd ev med lite vatten.
När köttet är mört, smaka av med salt.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut