Gulasch
Gulasch
Ingredienser
- 800 g högrev, skuret i grytbitar
- 800 g gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 3 msk paprikapulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 3 msk olivolja
- 0,5 msk hel kummin, krossade
- 1 msk timjan
- 1 citron, rivet skal + saft
- 0,5 msk salt
Gör så här
- Skölj köttet i kallt vatten, låt det rinna av och lägg i en bunke.
- Skiva löken tunt och lägg i en bunke.
- Hacka vitlöken fint. Fördela alla kryddor över kött och lök, massera in kryddor, salt, olja, citronsaft och rasp.
- Ringla lite olivolja i en tjockbottnad kastrull, lägg på löken och sedan köttet ovanpå löken. Blanda inte runt utan låt köttet ligga på en lökbädd.
- Sätt på ett tättslutande lock och sätt på mediumvärme.
- Låt grytan få ett uppkok och sänk sedan värmen. Låt grytan puttra i ca 60 min. Späd ev med lite vatten.
- När köttet är mört, smaka av med salt.