• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mörk och vit chokladmousse med hallon

Mörk och vit chokladmousse
Foto: TV4

Mörk och vit chokladmousse med hallon

6 steg att laga

7 ingredienser

3h

Chokladmousse på mörk och vit choklad toppad med färska hallon.

Vintips från Malin
Nugan Estate Botrystis Semillon, art nr 83140, 159 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Ingredienser

Mörk chokladmousse

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 4 ägg
  • 2 msk honung

Vit chokladmousse

  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Hallon, till garnering

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
  2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
  3. Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
  4. Tag fram cocktailglas och fyll först med mörk chokladmoussen, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
  5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.
  6. Garnera med hallonbuskblad från trädgården eller citronmeliss.