Maldoum

Markiz Talhaoui

Maldoum

9 ingredienser

Ugnsbakade nötfärsbiffar varvade med aubergine och tomat.

Ingredienser

portioner
  • 4 aubergines
  • olja, till pensling
  • 0,5 dl persilja
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 500 g nötfärs
  • 3 tomater
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skala remsor av auberginerna med en potatisskalare så att det blir randiga. Skär dem sedan i 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt och pensla med olja.
  2. Grilla i ugnen på 250 grader tills de får färg.
  3. Finhacka persilja och blanda med salt, kryddpeppar och paprikapulver.
  4. Rör ner i köttfärsen. Gör biffar av färsen i samma storlek som aubergin och tomatskivorna.
  5. Varva nötfärsbiffar, aubergineskivor och tomatskivor stående i en form (helst rund). Häll vatten i formen och täck med aluminiumfolie. Grädda i 200 grader i ugnen i ca 30-40 minuter.
  6. Ta av folie och grädda ytterligare 5 minuter.
  7. Servera med syrlig yoghurt och nybakat bröd.