Makaronilasagne


Foto: Köket
Makaronilasagne
13 ingredienser
40 min
Lasagne är en klockren vardagsrätt då den är smidig att laga och ännu godare som matlåda dagen efter. Prova denna mumsiga vegovariant med makaroner som pastasort!

Ingredienser
- 1 orange paprika, tärnad
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlök, pressad (4 klyftor)
- 2 msk olja
- 600 g vegofärs
- 4 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater (á 400g)
- 1 kruka färsk timjan
- tsk salt (efter smak)
- tsk peppar (efter smak)
- 4 port Kungsörnens Ideal Makaroner
- 5 dl béchamelsås (färdigköpt)
- 3 dl riven mozzarella
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
- Kärna ur och tärna paprikan. Finhacka lök och pressa vitlök. Fräs allt i olja tills att det mjuknat.
- Vänd ner färsen och stek tills att den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré. Vänd ner de krossade tomaterna och timjan. Koka upp och puttra samman några minuter.
- Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda samman makaroner och vegofärsröra i en ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen och strössla på mozzarellaost.
- Gratinera i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills osten fått en gyllene färg.
TIPS!