Makaronilasagne

koket.se
Kungsörnen Makaronilasagne - nyast
Foto: Köket

Makaronilasagne

13 ingredienser

40 min

Lasagne är en klockren vardagsrätt då den är smidig att laga och ännu godare som matlåda dagen efter. Prova denna mumsiga vegovariant med makaroner som pastasort!

Vardagstips!
Kungsörnen snabbmakaroner produktbild NY

Vardagstips!

Testa även Kungsörnens snabbmakaroner.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 orange paprika, tärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlök, pressad (4 klyftor)
  • 2 msk olja
  • 600 g vegofärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (á 400g)
  • 1 kruka färsk timjan
  • tsk salt (efter smak)
  • tsk peppar (efter smak)
  • 4 port Kungsörnens Ideal Makaroner
  • 5 dl béchamelsås (färdigköpt)
  • 3 dl riven mozzarella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
  2. Kärna ur och tärna paprikan. Finhacka lök och pressa vitlök. Fräs allt i olja tills att det mjuknat.
  3. Vänd ner färsen och stek tills att den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré. Vänd ner de krossade tomaterna och timjan. Koka upp och puttra samman några minuter.
  4. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda samman makaroner och vegofärsröra i en ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen och strössla på mozzarellaost.
  6. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills osten fått en gyllene färg.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen pumpapasta med getost och salvia

Tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla vardagsrecept!

Läs mer