Majstempura med chilimajonnäs och citron

Majstempura med chilimajonnäs och citron
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Majstempura med chilimajonnäs och citron

8 ingredienser

15 m

Friterade majsbollar som du dippar i en smakrik jalapeñomajonnäs är ett riktigt gott tillbehör och snacks!

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vetemjöl (eller tempuramjöl)
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • 2 majskolvar
  • frityrolja
  • 4 jalapeños
  • 30 g spenat
  • 2 dl majonnäs
  • citron

Gör så här

  1. Vispa mjöl och kolsyrat vatten till en tjock smet.
  2. Vänd i majskornen från kolvarna och forma smeten till bollar.
  3. Doppa bollarna i varm frityrolja och fritera ca 3 minuter.
  4. Mixa jalapeño och spenat med majonnäs att servera till. Dekorera med några citronklyftor.