• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Päronhalvor kokta i glögg

Päronhalvor kokta i glögg
Foto: TV4

Päronhalvor kokta i glögg

5

5 steg att laga

4 ingredienser

Serveras med vispad grädde & pepparkaksströssel.

Dryck
Till desserten passar ett dessertvin; 77207 I Castei Recioto. Sötman och kryddigheten i vinet kommer att samspela fantastiskt med glögg och pepparkassmakerna.

Magnus recept

Taffel


Lammracks med rosmarin



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4-6 fasta päron (ett päron per person)
  • 750 ml glögg (eller kryddat vin)
  • 2 dl vispgrädde
  • 10-15 pepparkakor

Gör så här

  1. Skala päronen. Klyv dem på mitten och kärna ur dem.
  2. Koka päronen i glöggen tills de bli mjuka (känn med en potatissticka) ca 20-30 min.
  3. Vispa under tiden grädden tjock.
  4. Krossa/smula sönder pepparkakorna till ett fint strössel.
  5. Servera päronen i lite glöggsås. Toppa med grädde och pepparkaksströssel.