Lemon layer cake
Lemon layer cake
9 ingredienser
En fluffig och god citrontårta som glaseras med lemon curd. En fröjd för citronälskaren! Recept från boken Magnolia Bakery
Ingredienser
- 3,5 dl extra fint vetemjöl (innehåller bakpulver, hittar du inte det kan du ta vanligt mjöl och lägga till 1,5 tsk bakpulver
- 3,5 dl vetemjöl
- 225 g smör, rumstempererat
- 4,75 dl strösocker
- 4 ägg (stora)
- 1,75 dl mjölk
- 4 msk citron, saft
- 2 tsk citron, skalet, rivet
- lemon curd
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smöra och bröa tre springformar (22 cm i diameter), lägg gärna bakplåtspapper i botten.
- Sikta mjölet och ställ åt sidan.
- Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp).
- Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt mellan varje.
- Häll de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk, citronsaft och citronskal.
- Fördela smeten mellan de tre kakformarna och grädda i 20–25 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.
- Låt kakorna svalna helt innan du lägger på glasyr eller topping.