Lemon bars

Lemon bars
Foto: Kjell B Persson

Den här saftiga, sötsyrliga rutan blir allra godast om den får vänta till dagen efter du har bakat den. Då har smakerna satt sig ordentligt. Recept från boken Magnolia Bakery


30 maj 2012

Du behöver

Botten

  • 450 g smör (rumstempererat)
  • 9,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk citronskal, rivet

Fyllning

  • 4,5 dl socker
  • 6 st stora ägg (rumstempererade)
  • 2,5 dl saft från citron
  • 6 tsk citronskal, rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla en ugnsform (30 x 45 cm).
  2. Blanda alla ingredienser till botten till grova smulor. Forma till en boll och tryck ut i ugnsformen.
  3. Grädda i 18–20 minuter eller tills det är gyllene.
  4. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna.
  5. Fyllning
    vispa ihop ingredienserna och häll blandningen på den svalnade botten.
  6. In i ugnen igen och grädda i 18–20 minuter tills kanterna är gyllenbruna.
  7. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i 20 minuter.
  8. Sikta florsocker över och låt kakan svalna (gärna över natten) innan du skär den i fina rutor.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept