Devil’s food cupcakes

Foto: Kjell B Persson
Devil’s food cupcakes
16 ingredienser
Devil's food cupcakes med kolafrosting. Djävulskt goda chokladcupcakes med kolasås, som Magnolia Bakerys grundare Alyssa älskar! Recept från boken Magnolia Bakery.
Kolafrosting kan försvaras i två dygn i en plastbehållare i kylen.
Ingredienser
Kolafrosting
- 225 g smör, rumstempererat
- 11 dl florsocker, siktat
- 3,5 dl farinsocker
- 1 dl mjölk
- 2 msk cane syrup eller mörk sirap
- 2 tsk vaniljsocker
Cupcakes
- 4,75 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bikarbonat
- 2,5 dl kakao
- 0,5 tsk salt
- 170 g smör, rumstempererat
- 3,5 dl farinsocker
- 2,25 dl strösocker
- 3 ägg (uppdelade i vita och gula)
- 3,5 dl kaffegrädde
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Devil's food cupcakes
- Sätt ugnen på 160 grader och ta fram tolv muffinsformar.
- Sikta mjöl, bikarbonat, kakao och salt i en skål och ställ åt sidan.
- Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt (cirka tre minuter med elvisp).
- Tillsätt farin- och strösocker och vispa tills det blir vitt och fluffigt.
- Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.
- Häll sedan de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vaniljsocker.
- Häll smeten i kakformarna och grädda i 20–30 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.
- Häll smeten i kakformarna och grädda i 20–30 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.
Kolatopping
- Vispa smöret tills det är mjukt och krämigt, tillsätt båda sockersorterna i omgångar och vispa i cirka
- två minuter med elvisp.
- Tillsätt mjölk och sirap och vispa tills glasyren har en bra bredkonsistens (cirka tre till fem minuter med elvisp).
- Glasyren håller sig i två dagar i en lufttät låda i rumstemperatur.