Köttfondue med potatisgratäng

Köttfondue med potatisgratäng
Foto: TV4

Köttfondue med potatisgratäng

Av: Magdalena Graaf

Från: Klockan nio hos stjärnorna

21 ingredienser

Köttfondue med potatisgratäng och krispiga grönsaker - delad glädje är sann glädje.

Dryckestips
Azabache organic crianza

Magdalena bjöd även på

Nostalgitripp

Frukt med smält choklad

Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Köttfondue

  • vatten
  • kalvbuljong
  • färskt kött, skuret i lagom stora bitar (oxfilé, kalvfilé, lamminnanlår)

Grönsaker

  • färsk majskolv, skuren i tunnare skivor
  • champinjoner
  • schalottenlök
  • paprika
  • broccoli
  • blomkål
  • körsbärstomater

Såser

  • wasabi
  • majonnäs
  • citron
  • vitlökssmör
  • aioli
  • barbequesås
  • bearnaisesås
  • sweet chilisås
  • röd paprika, finhackad
  • gul lök

Serveras med

  • potatisgratäng

Gör så här

Köttfondue

  1. Koka upp kalvbuljong och häll den i fonduegrytan.
  2. Därefter doppar man kött och grönsaker efter tycke och smak i buljongen och låter det koka tills färdigt.
  3. Servera med såser och potatisgratäng.

Wasabisås

  1. Blanda majonnäs, wasabi och några droppar citron.

Chilibea

  1. Blanda vanlig bearnaisesås med en blandning av sweetchili, finhackad röd paprika och lök. Mängd efter tycke och smak. Låt blandningen dra sig i kylen ett dygn innan servering.

Övriga såser

  1. Ställ fram aiolin, rör ihop ett vitlökssmör och plocka fram barbequesåsen.