Köttfondue med potatisgratäng

6 röster
6
6
6 portioner

Du behöver

Köttfondue

  • vatten
  • kalvbuljong
  • Färskt kött skuret i lagom stora bitar: oxfilé, kalvfilé, lamminnanlår

Grönsaker

  • Färsk majskolv, skuren i tunnare skivor
  • champinjoner
  • schalottenlök
  • paprika
  • broccoli
  • blomkål
  • små tomater

Såser

  • wasabi
  • äkta majonnäs
  • citron
  • vitlökssmör
  • aioli
  • Barbequesås
  • bearnaisesås
  • sweet chili
  • röd paprika, finhackad
  • lök

Serveras med

  • potatisgratäng

Gör så här

  1. Köttfondue
    Koka upp kalvbuljong och häll den i fonduegrytan.
  2. Därefter doppar man kött och grönsaker efter tycke och smak i buljongen och låter det koka tills färdigt.
  3. Servera med såser och potatisgratäng.
  4. Wasabisås
    Blanda majonnäs, wasabi och några droppar citron.
  5. Chilibea
    Blanda vanlig bearnaisesås med en blandning av sweetchili, finhackad röd paprika och lök. Mängd efter tycke och smak. Låt blandningen dra sig i kylen ett dygn innan servering.
  6. Övriga såser
    Ställ fram aiolin, rör ihop ett vitlökssmör och plocka fram barbequesåsen.
26 april 2011

Fler goda recept