Madeleinekakor med kakao
Madeleinekakor med kakao
7 ingredienser
30 min
Klassiska franska små, mjuka kakor som här får smak och färg av kakao.
Ingredienser
- 225 g smör
- 180 g strösocker
- 200 g ägg
- 40 g kakao
- 220 g vetemjöl
- 50 g honung
- 10 g bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra och mjöla madeleineformar om du inte använder teflonformar.
- Smält smöret och blanda i honungen. Vispa ägg och socker pösigt.
- Sikta ner vetemjöl, kakao och bakpulver i äggvispet.
- Vänd slutligen ner smörblandningen med en slickepott.
- Fyll formarna och grädda dem i 6-10 min beroende på storleken på formarna.
- Låt svalna innan de vänds ur formarna.
Tips! För att få den karaktäristiska bulan så behöver smeten stå över natten innan smeten spritsas i formarna och gräddas